לחמניות במילוי שוקולד

עפר גדנקן No Comments on לחמניות במילוי שוקולד

המילוי כבר בפנים – לחמניות רכות ואווריריות מבצק שמרים במילוי קרם שוקולד פרה. כיף להכין עם הילדים, עם המון אפשרויות לגיוון הטעמים!
מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין עבור שוקולד פרה

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

זמן הכנה: 3 שעות

רמת קושי: בינוני

כמות: 12-15 יחידות

 

מצרכים

לבצק:

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים

240 מ"ל (1 כוס) חלב

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

45 מ"ל (3 כפות) שמן

1 ביצה L

1/2 כפית מלח

 

למילוי:

200 גרם שוקולד פרה מריר

100 גרם חמאה

 

להברשה:

ביצה טרופה

 

לקישוט:

שומשום

 

אופן ההכנה

  • בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, חלב, סוכר, שמן, ביצה ומלח ולשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.
  • מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • מילוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
  • מערבבים היטב עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך כחצי שעה או עד שהיא מגיעה למרקם נוח למריחה.
  • על משטח מקומח מחלקים את הבצק התפוח ל-12-15 יחידות.
  • מרדדים כל חלק למלבן קטן, מורחים מלית ומגלגלים לרולדה הדוקה. מגלגלים את הרולדה סביב עצמה (צורת שבלול) ומניחים את הלחמניות המעוצבות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מכסים את הלחמניות ומתפיחים במשך כחצי שעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה טרופה בעדינות ומפזרים שומשום.
  • אופים במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות ויציבות למגע.
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

 

טיפ מהפרה!

  • במקום שוקולד פרה מריר אפשר להשתמש בשוקולד פרה חלב באותה כמות.
  • במקום שומשום אפשר לקשט את הלחמניות בפרג, אגוזים קצוצים, קוקוס וכו'.

בתיאבון!



0 תגובות